3 augusti 2008
13:00

Referat: Palestinska För. IF - AIF Barrikaden

Startelva: Rafael - Morten - Kwame, Hampus, Martin, Stefan - Falk, Henke, Johan G, Sosa - Anders

Inledningen på matchen var ganska trevande från båda håll och väldigt fri från målchanser. Vi flyttade inte alls upp laget när vi hade boll och fick på så sätt väldigt korta anfall. Matchens första heta målchans hade Anders i ett friläge i 18:e min men han fick ingen bra träff på bollen och den kunde räddas av en försvarare strax innan mållinjen.

Strax efter hade de en het chans där Raffa räddade oss med en snygg fotparad. I den 28:e min var det så dags för ett riktigt drömanfall från vår sida (bollen gick från spelare till spelare på ett tillslag ända ner ifrån backlinjen) som avslutades med ett inlägg av Kwame som Johan G säkert satte foten på så att den förpassades i nät.

Resten av halvleken bjöd sen bara på några halvchanser. Vi flyttade efter målet upp laget bättre och hade väl nu ett visst spelövertag.

Till 2:a halvlek byttes Falk ut mot David A som var tillbaka efter långvarig skada. Efter att omedelbart ha kommit med i spelet och rört om lite tvingades han utgå redan efter 11 min med en stukad fot.

I början av 2:a hamnade vi åter långt nere med laget men kunde trots det inte hindra Palestinska från att rada upp en del chanser. När vi sedan flyttade upp anfallare och mittfältare något följde inte backlinjen med (undantaget Kwame som ibland blev lite väl offensiv)i motsvarande grad och de kunde ofta komma rättvända och till en början också ostörda på mittfältet. Efterhand började de också skapa heta målchanser i parti och minut. Under en period på 11 min hade de 5 heta chanser varav den sista i 85:e min resulterade efter en målvaktsretur. Då hade Raffa dessförinnan fått göra en bra räddning, de haft ett skott i ribban samt ett utanför och ett över i friläge från nära håll.

6-7 min före slut bytte vi in Andy och Jarbe istället för Anders och Henke och det hade bara gått en minut innan Andy var ytterst nära att slå in segermålet för oss. Sosa vann bollen på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg till Andy som höll ner den mycket vårdat på volley och man var helt övertygad om att det skulle bli mål men målvakten gjorde en fantastisk reflexräddning.

På övertid hade de sen 2 ytterst heta chanser, den ena ett skott i stolpen, den andra ett friläge från 1-2 meter där de lyckades missa.

Som helhet en inte alltför välspelad match där spelet var ganska jämnt fördelat men där de i kraft av 11 öppna målchanser och lika många hörnor var förtjänta av segern.